Zašto vas žena uspoređuje s drugim muškarcima?

Postoje svjetski uroti zlonamjernih žena, sigurni su neki muškarci.

Bit zavjere je sljedeći – žena stalno uspoređuje svog muškarca s drugima.

Ovaj je vrlo brižan za svoju ženu – vidite li kako joj zabrinuto pokriva deke pokriva noge? A taj tamo je tako smiješan, pogledajte kako zapaljivo priča viceve. Treće – samo pogledajte! – svake godine obitelj se odvodi u toplije krajeve (a nedavno, kažu, dva puta godišnje).

Stil i oblik usporedbe mijenjaju se od žene do žene, ali ostaje sama činjenica usporedbe.

Nisu sve žene podložne takvom ponašanju, međutim, signaliziraju s mjesta – dugi pipci zavjere proširili su se bez presedana. Ovim tempom, vidite, općenito, sve će žene biti uključene u zavjeru.

Nije li vrijeme da se oglasi alarm?

Ja kategorički (kako volim) izjavljujem – nije vrijeme.

Zavjere nema. Ne postoji čak ni urođena ženska zloćudnost. Žene su najslađi ljudi, vođene čisto dobrim namjerama.

Naime: kad žena kaže muškarcu, kažu, ali Zinkin muž ide s njom na ples dva puta tjedno, ona ne želi poniziti svog muškarca.

Ona mu samo suptilno nagovještava – što mu točno želi dodati.

Opet. Voli ga, želi živjeti s njim. I želi da on, uz sve njegove očite prednosti, postane još i malo bolji.

Ovdje, naravno, možete započeti raspravu o egzistencijalnoj pravednosti takvih želja, ali mi nećemo. Uzmimo to zdravo za gotovo-neke žene imaju želju da svom voljenom muškarcu dodaju osobine-kvalitete-postignuća. Događa se – i to je to. Takva stvarnost, ništa se ne može učiniti. Možda mislite da muškarcima ovo nije drago.

Dečki, kad im ovo kažem, ogorčeni su. Kao, što ove žene ne govore izravno? Koji su savjeti? Što da pretpostavim, s kakvim raštakom pjeva takve hvale o ovom momku? To joj je potrebno – pa neka govori izravno!

Na to imam ohrabrujući odgovor – jedna žena i bilo bi mi drago reći to otvoreno. I ona se ne smiješi previše tražeći izgovore za organiziranje natuknice. Također bi vam htjela izravno reći.

Ali … Ona te voli. Voli i štiti. Što ako od njezina izravnog: “Želim na more” upadnete u depresiju i osjećaj svoje potpune bezvrijednosti? Što ako će vas njezin izravni zahtjev da budete pažljiviji rastrgnuti od glave do sjedala?

Uostalom, to se nikad ne zna unaprijed. I ona te voli. A ti si s njom sama.

Dakle, žena traži zaobilazna rješenja kako bi prenijela svoje težnje muškarcu. Ne želi vas poniziti, ne obezvrijediti, već izrazito pažljivo prenijeti svoje misli za vas.

Kao što sam rekao, žene su najljepši ljudi.

Sada – kako se nositi s tim. Pretpostavljam da pokušaj prepravljanja vaše žene uopće nije opcija. Moj izbor je slijediti natuknice i razmišljati. Namotati, da tako kažem, na brkove.

Pa, možete zatražiti i izravni govor, bez natuknica. No, ovo funkcionira samo ako ste stvarno tvrd čovjek i ne padate u depresiju i osjećate se potpuno bezvrijedno od poruke “Želim ići na more”.

Ženama preporučujem da ispišu ovu bilješku i pokažu je svom mužu. Možete ga poslati na taj način. Možda će, shvatit će, prestati biti uvrijeđen vašim usporedbama, natuknicama.

S druge strane, drage dame, pokušajte – što ako previše brinete o svojim muškarcima i pretjerate s pažnjom? Možda vašeg čovjeka neće rastrgati od glave do sjedala vaš zahtjev da bude pažljiviji? Pažljivo provjerite – i vrlo vjerojatno ćete vidjeti da je čovjek jači nego što mislite.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .